esmaspäev, 6. oktoober 2008

Emili ja raamatud

Emili kireks on raamatud. Erinevaid pildiraamatuid on ta valmis vaatama tundide kaupa. Võlulause "Tule Emili, lähme vaatame raamatuid!" peatab hetkega nutu, meelitab lapse õuest tuppa, vajadusel potile või emme jala küljest lahti. Lisaks lasteraamatutele on üheks lemmikuks kujunenud 80ndatel väljaantud fotoalbum Taanist, kus Emili tunneb juba kõiki kuningliku perekonna liikmeid. Loomaraamatud on ka äärmiselt popid, sest siis saab loomahääli kaasa teha. Siiski on üks raamat, mis jätab kaugele maha kõik teised. Piibliks meie majas on juba hea mitu kuud "Leiutajateküla Lotte". Seda raamatut lehitsetakse ikka kohe pikalt ja mõnuga ja oma kümme korda päevas. Enamus tegelasi on ka selged. Siinkohal suur tänu Triinule, Kaurile ja Liinale, kes alles üpris pisikesele Emilile selle vahva raamatu omal ajal kinkisid.
Rubriigi lõpetuseks ka laiaringi küsimus kõigile Lotte raamatuga kursis olijatele: Kas mutionud John ja James on peded??? Meil nimelt tekkis sel teemal väike kasvatuslik vaidlus.

4 kommentaari:

iida ütles ...

ah et raamat nimedest. no vat vat kui kohane :)
Alguses lugesin muide, et "raamat kividest" ja mõtlesn misiganes kirjandust teil ka kodus ei oleks...

Merike ütles ...

Tõeliste briti härrasmeestena hoiavad James ja John ilmselt oma hoiakud saladuses, aga seda küsimust lugedes tekkis endalgi väike kahtlus.
Lotte raamat on meie peres jõudnud juba ammu staadiumi, kus seda ei paranda ei ükski kleeplint ega liimipulk. Selliselt väljendub siis Nora armastus just konkrteetselt selle raamatu vastu. Muid kirjandusteoseid ta õnneks ei lõhu. Erandiks on Pipi raamat, kus Härra Nilsson endale uue sinise kuue sai.

millimallikakene ütles ...

Mina olen Eva, Emili ja tema blogi vaikne austaja. :) Lingi sain meie ühiselt sõbralt Triinult.

Kui Emili natuke üle aastasena nii suur raamatusõber on, siis millal see huvi tõsisemalt algas? Kas ettelugemise vastu ka juba huvi tuntakse? Igatahes hästi vahva, et raamatud lapse suured sõbrad on. :)
Minu enda poiss on peagi 10kuune ja hetkel on kõige popimad nn katsu ja tunne raamatud. Lottet ja Pokusid vaatame ka juba.

Muttide kohta arvan, et ehk on nad kapihomod, kes ise endale ka ehk ei tunnista seda ja elavad oma teadvustamata pingeid pedantsuses välja... :)

Liis ütles ...

hilinenud vastus Evale - raamatuhuvi tekkis Emilil ikka väga varakult, juba paarikuusena eelistas ta ühte krõbisevat raamatut teistele leludele. Aga selline ise vaatamise - näitamise komme tekkis millalgi suvel. Ettelugemise vastu ta veel huvi ei ilmuta, sest lehti peab alati just Emili keerama ja me ei jõua sellises tempos lugeda kui tema keerab :-). Siiski olen märganud, et kui varem ta tundis huvi ainult tegelaste vastu ( a la Lotte ja Bruno jne) siis nüüd uurib huviga ka taustu ja muud pildid leiduvat ning kuulab kui juttu juurde rääkida.