reede, 31. juuli 2009

Marjapäev


Suur suvi on käes ja seda kinnitab ka Emili menüü. Emili nimelt suvitab folgi järgselt Viljandis ning ühe päeva jooksul õnnestus Tupsikul süüa viite erinevat sorti marju - murakaid, maasikaid, vaarikaid, musti ja punaseid sõstraid. Järgmisel hommikul lisandusid veel kirsid. 
Uudist on meil siin veel  niipalju, et Emili on viimase kahe nädalaga muutunud äärmiselt jutukaks ning tekst on täiesti arusaadav ning laused pikad-pikad. Kõik emme öeldu leiab ka muidugi järele kordamist. Iga päev valmistab selles vallas järjest uusi üllatusi. Eile näiteks teatas Emili riiulil olevaid puidust Dalarna hobuseid inspekteerides: üks hobune, kaks hobust! Ühesõnaga käändelõpud juba tulevad :-) Sõnavara on samuti hüpanud kõrgustesse ning kasutust leiavad ka sõnad, mida vähemalt emme arvates on Emili varem vaid korra või paar kuulnud. 
Mõned näidislaused veel möödunud nädalast:
Folgi ajal korduvalt välitualette kasutades pani Emili emme manitsused kõrva taha ning teatas igakord WC-sse sisenedes " Vetsupott! Ei katsu!"
Hommikusöögi ajal jõi Emili pudru kõrvale õunamahla (ehk Emili sõnu õuna-auhhi) ning peagi teatas tassi kõrgele tõstes "Otsas!". Seepeale küsis emme, et kas tahad veel mahla ning Emili tegi eriti kavala näo pähe ning kostis tassi kohale kummarduses " Natuke on!" Seda viimast väljendit kasutab Emili üldse asjade kohta, mis teiste arvates on otsas, kuid mida Emili veendumuste kohaselt kindlasti veel leidub. Siinkohal tervitame ka onu Mihklit, sest Emili konkurentsitult lemmik puder ja üldse üks meelistoite on tatrapuder. Küsimusele, mida sa süüa tahad? on võimalike vastuseid Emili poolt reeglina kaks: Tatraputru või hiina toitu (no mis sa teed, kui hiinakas asub kodust 1 minuti jalutuskäigu kaugusel ning take away menüü tolkneb mustal tahvlil). Blogilugejate südamerahustuseks tuleb siiski lisada, et me igapäevaselt ei toida allakaheaastast hiina toiduga, vaid mõni kord laseme lapsel nuudlite ja riisiga maiustada. 
Kuna issi viibis vahepeal Tallinnas tööl ja emme ning Emili Viljandis, siis pärast viite päeva taas kohtudes andis Emili vanematele järgmise käitusmisjuhise: " Emme-Issi - suur kalli-kalli!" 

Kommentaare ei ole: