laupäev, 19. juuni 2010

Lapsed lahus

Emili jäi tervelt kolmeks päevaks vanaema Lembe juurde Viljandisse, samal ajal kui Joonatan suundus Põhja-Eestisse koos emme ja issiga nende 5. pulma-aastapäeva tähistama.

Esmalt käisid vanemad Viinistus teatris ning Joonatan pidi sel ajal Viinistu hotellis tädi Leenaga mängima, düünet merevaadet nautima ning vankris vaikselt lainete laksumise saatel unne suikuma. Esimese vaatuse Joonatan tõesti mängis tädi Leenaga, vaheajal vitsutas kõhu piimast punni ning selmet silm looja lasta otsustas noorhärra terve teise vaatuse röökida. Kui vanemad teatrist tulid leidsid nad eest asjade taolisest käigust väga kurva tädi Leena ning silmad punaseks nutnud Joonatani. Kolm kuud tagasi lõppes emme teatriskäik umbes analoogselt ning kõigest sellest tulenevalt tegi emme järelduse, et järgmine kord üritab uuesti, kui Joonatan on kodust ära ülikooli läinud (või heal juhul ehk pisut varem aga kindlasti mitte niipea). Järgmisel hommikul käisime kolmekesi Viinistu kunstimuuseumis pilte vaatamas ning selline kultuuri nautimisviis meeldis Joonatanile küll.

Päeva veetsime Põhja-Eesti poolsaartel ringikolades, imelist ilma ning kaunist loodust nautides ning pärastlõuna kodurestoranis MerMer kõike seda sama tehes, lisaks veel suurepärane toit ja vein (see viimane jäi muidugi suuresti meiereina mitte tegutseva pereliikme pärusmaaks). Mainitud söögikohta (kui seda üldse nii tagasihoidlikult võib nimetada) soovitame küll soojalt ning loodame sinna tulevikus ka ise kindlasti uuesti minna. 

Samal ajal Viljandis: Vanaema Lembe õuele oli lõpuks ometi saabunud õnn ning ta oli esimest korda elus saanud endale lapse, kellele meeldib tööd teha. Ei emme, onu Mihkel ega tädi Leena omal ajal erilise kodu- või aiatööde armastusega ei hiilanud ning emme meenutab siiani enda aadressil kõlanud mõtteavaldusi "ei tea, kuidas sina küll tulevikus mehele saad kui sa nii laisk ja lohakas oled". Emili tuleb välja on hoopis teisest puust. Vanaema kasutas seda seika muidugi koheselt ära ning laps pandi aiamaal julmalt rakkesse - olla tunnikese usinalt rohinud ning liitrite kaupa vett salatitaimedele valanud. 
Järgmisel päeval käisid vanaema ja Emili kirikus sõprade laulatusel, kus Emili tõestas, et midagi on ikka oma emmelt ka päritud. Nii kui orel helid ülesvõttis, lasi laps vanaema süles silma looja ning magas joonelt läbi terve laulatuse, pruutipaari õnnitlemise (kusjuures ka vanaema Lembe käis noortele lilli viimas magav Emili hõberebasena üle õla) ning tegi silma lahti alles siis kui kojusõitma asuti. 

Kommentaare ei ole: