teisipäev, 12. juuni 2012

Nalju ja naljandeid

Emme: Mul kurk valutab.
Joonatan (hoolivalt): Kuhu sa selle ära lõid?

Joonatan lõpetab söömise: Aitäh, kõht on täis. Mutionu külas käis. Väga hea toit oli. (see kordub päevast päeva. Miks või kust, me tõesti ei tea.)

Emili on unine ja ei taha ülestõusta, kuid on lasteaiapäev. Joonatan istub Emili voodi kõrval ja muudkui laulab: Pasunad puhuvad, tõuske üles magajad! Tuul puhub pasunat, tõuske üles magajad!

Emme meigib ennast ja Joonatan jälgib teda. Pikalt. Kui emme ripsmete värvimiseni jõuab, küsib Joonatan: Mis sa OMETI teed?

Seoses Ipadi lisandumisega meie leibkonda, teevad ka lapsed esimesi tutvusi puutetundlikkusega.
Emme istub diivanil ja kirjutab midagi oma arvutis. Joonatan läheneb, algul jälgib toimuvat, ühel hetkel hakkab paaniliselt arvutiekraani näpuga taguma. Kui see ei tööta, siis võtab terve käe appi ja üritab keset ekraani ilutsevat kujundit vasakule ära vedada.
Emme: See ei ole touchekraan.
Joonatan jääb mõttesse.
Joonatan: Ei ole jah tatsekraan.

Joonatan käib mööda tuba ringi ja hoiab oma kõrvu peos. Emili seletab midagi laua ääres.
Joonatan: Ma ei usu oma kõrva, et mis Emili räägib.








6 kommentaari:

Liis ütles ...

Ipad on ohtlik värk. Ära neile paljuks kätte anna.. Muidu tullakse hommikul küsimusega, kus aipäääd on ja mina tahan lõpuni värvida.

Liis ütles ...

Ega sellega ei ole nalja jah. Emili meil aeg-ajalt joonistab ja mõlemad vaatavad vahest "laulvaid mehikesi" ehk The Wiggles't. Üritan ikka asja võimalikult minimaalse hoida.
Paar nädalat tagasi aga pidin ARKis käima ja ei olnud muud varianti kui kaks last kaasa võtta. Joonatan oli eriti kehvas tujus ja ainult jauras. Isegi mehikesi ei tahtnud vaadata. Järjekord oli nagu ARKis tavaline, mingi tund. Siis ma ei osanud enam midagi muud teha, kui teatasin, et "tahate pommitame lindudega põrsaid". Joonatan jäi hoobilt vait ja mõlemad lapsed olid vaimustuses. Õnneks nad nüüdseks on ära unustanud, et emmel selline mäng ipäädis on.

Pille ütles ...

"Aitäh, kõht on täis, mutionu külas käis" on meil Noral juba mitu nädalat söögijärgseks "palveks". Ilmselgelt lasteaiast. Tuleb sellises rütmikas tempos esitada. Jube naljakas :)

iidala ütles ...

Viimane on kvaliteethuumor... :D

Triin ütles ...

Esimesega meenus Kirke hitt. Mina: "Vaatame, äkki sul on kurk punane",
Kirke: "Aga äkki on roheline".

Kirsti ütles ...

"mutionu külas käis" tundub olevat lasteaedade-folkloor. esines ka meie peres mõnda aega.