reede, 18. jaanuar 2013

Hommik

On hommik. Kuskil kaugustes heliseb äratuskell.
Vahemärkus: kaugstes sellepärast, et nagu igal ööl on taaskord Joonatan ja Allan umbes kell kolm kohad vahetanud. Või noh kui olla aus ja mitte nii viisakalt väljenduda, siis tuleb Joonatan igal öösel emme-issi tuppa ja viskab issi julmalt voodist välja. Tehes seda nii väikese inimese kohta hirmutaval toonil oma kallile isale  "Sina ei tule siia!" käratades. Kuna keegi meist ei viitsi temaga sel kellaajal vaielda, siis kolib Allan rahumeelselt lastetuppa, et väikemees saaks hommikuni jäänud tunnid veeta jalgadega emmet tagudes. Joonatani magamisstiil on väga ilusti esitatud joonisfilmis "Lepatriinude jõulud" stseenis, kus Pedrole kuuluv kirp/koer magab jalad õhus visklemas.

Süzee juurde tagasi tulles. Kõlab äratuskella helin, see lüüakse kinni. Hetk vaikust ja siis küsib Joonatan täiesti virgel häälel:
Kas see oli suitsuandur?



1 kommentaar:

Pille ütles ...

Kusjuures meil Aksel, kes magas ca pool aastat kenasti oma voodis Noraga ühes toas, on viimased 2,5 nädalat absoluutselt igal õhtul meie voodisse tulnud, joogipudel kenasti kaasas ja mõnikord kaisukas ka :( Õnneks on Karoliine voodi meie voodi kõrval, nii et Aksel kolib sinna (Karoliine on ju meie kaisus).
Sõbranna arvas kohe, et Aksel on nüüdseks aru saanud, et see armas õeraas jääbki siia ja nüüd tuli selline "tagasilöök"..