esmaspäev, 8. veebruar 2010

Joonatan - 3 kuud

Meie Nupsik ongi juba kolmekuune. Kaalud - mõõdud leiate vasakult tulbast ning need on endiselt koduste mõõtmiste tulemus, sest arstitädi juurde me veel ikka jõudnud ei ole. Anname endast parima, et enne esimese poolaasta täitumist seal ikkagi korra ära käia ning tõestada, et Joonatani näol ei ole tegemist väljamõeldud virtuaalbeebiga. 
Oskused suuresti endised ehk seljalt kõhule veel ei keera, küll aga endiselt kõhult seljale ning seljalt küljele. Suhtleb vabalt beebide keeles ning on üks äraütlemata rahulik ja rõõmsameelne sell. Viimase aja nähtus on, et uneaegu on hakatud koomale tõmbama ehk siis ei magata enam iga ülaloldud tunni tagant vaid rõõmustatakse pereliikmeid 1,5 tunniste ja õhtupoolikutel lausa 2 - 2,5 tunniste ärkvelolekutega. Magamises on Joonatan aga endiselt väga tubli ehk kui silm juba looja läheb siis ikka korraga kuskil tunnikeseks ning lõunaajal õues põõnatakse enamasti suisa kolm tundi jutti. Magamiseks kõlbavad võrdselt hästi nii vanker, kandelina kui lamamistool. Viimane küll eeldab eelnevat teki sisse rulliks keeramist. Esimesel päevapoolel reeglina uinumisel kaasabi ei vajata. Öösel magab meie noormees läbi une kujuteldava vastasega vihast võitlust pidades ehk siis iga natukese aja tagant kõiki jäsemeid vehkides. Teda ennast see suurt ei sega, küll aga ei suuda emme seda kommet eriti hinnata. Siiski tuleb tunnistada, et eelnevad aastad Emiliga on emmet piisavalt karastanud ning uni koos sipleva imikuga on endiselt magus ning kurta oleks patt. 
Söömisesse suhtub Joonatan nagu korralik Eesti mees  - süüakse selleks, et elada ja mitte vastupidi ( emme ja Emili esindavad seda teist maailmavaadet :-)). Viie minutiga kiirelt kõht täis ja minek! 
Päevaseks lemmiktegevuseks on Joonatanil kujunenud vannitoas kraanikausi kõrval kõhutamine ning kraanikausis loomadega mängiva Emili jälgimine. Kui paljast vaatamisest hakkab isu täis saama, siis pistab Joonatan vargsi käpa vette ning  ei suuda seda uutmoodi aistingut ära imestada. Emme seisab sel ajal turvatöötajana kõrval ning kui laste vaatamisest küll saab, siis sisustab aega kudumisega. Mõni päev tagasi järgnes sellele Emili asjatundlik kommentaar: Emme püsti seistes ei koota, kootakse istudes!

Tegelikult aga ootame siin juba kevadet, sest ainus tegevus, mida Joonatan tõeliselt ei salli on paksude talveriiete selga ajamine ning ega emmegi eriti lärmavale ja siplevale isendile vattide selga toppimist ei naudi. Emili seevastu on selgeks saanud ise riidesse panemise (jah kogu talvevarustus pesu-sukapüksid-särk-kampsun-karupüksid-tunkepüksid-villased sokid -saapad -sall-müts-kindad-jope saab ise selga pandud, emme abi vajatakse vaid kampsuninööpide, pükste kummide ja kinnaste juures) ning naudib seda tegevust täiega.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Õnne Joonatanile! Kui ta end veel püsti ei aja, siis mu helesinine istevann on taas "turule" tulnud, Roosi seisab seal nüüd juba lihtsalt püsti. Vann Rahumäe kandis vist hetkel.

Liis ütles ...

oi pagan - meil sai just mingite skeemide kaudu Belgiast vann teele pandud :-)))

Pille ütles ...

:) :) :)

Ma pakun siis Merilinile!