teisipäev, 9. veebruar 2010

Laulev seljakott


Mõned inimesed kuulavad tänaval kõndides kõrvaklappidega neile sobivat muusikat. Emme kuulab ka tänaval kõndides muusikat, kuid paraku puudub tal igasugune kontroll esitamisele tuleva repertuaari üle. Kadedad ei ole me samuti ning lubame lahkesti laulukestest osa saada ka kõigil, kes juhuslikult meie lähedale kõndima satuvad. Täna näiteks olid plaadimasinasse sattunud järgnevad palad: Kes elab metsa sees?, Üks kiisu läks kõndima. ning Põdra maja. Kuna rohkem laule valikus seekord ei olnud, tulid need kolm üha uuesti ja uuesti kordamisele. 
Tegelikult tuleb tunnistada, et ega see kahe-aastase kotiga seljastassimine ning samal ajal mööda lumiseid kõnniteid vankri lükkamine just eriti kerge tegevus ei ole. Hetkel on see siiski kõige mõistlikum variant õues liikumiseks. Ühtlasi on emmel säilinud lootus, et ehk sel teel saab ka mõnedest lisakilodest lahti, mis seni ei ole mingeid lahkumismärke ilmutanud. Karta on, et kilode paikseks jäämises tuleb süüdistada seda Pille blogist leitud kooki. Täitsa uskumatu, et nii lihtsalt saabki imemaitsva koogi valmistada. See kook nimelt tuleb meil siin järjest uuesti ja uuesti kordamisele ning enamasti õnnestub emmel vähemalt pool kooki salaja ära süüa, samal ajal Emilile väites, et kook on magustoit ja magustoitu korraga palju ei sööda. Vot selline silmakirjalikkus! Igatahes, kui kellelegi peaks ennast peeglist vaadates tunduma, et enne rannahooaega peaks paar kilo juurde võtma siis selle koogi näol on lahendus nagu maast leitud. 

15 kommentaari:

iida ütles ...

Ma võtaks ühe koogitüki näol ettemaksu mõne nädala pärast saabuvatele imeilusatele käsitöö leivavormidele ^^
Ehk teisisõnu: spare a piece for hungry aunty.
Muide: tegin sojahakkmassist bolognese kastet. Üsna tõepärane värk.

Liis ütles ...

ettemaksu saab - näiteks reede hommikul kui plaanis on sünnipäevalapse küllasaabumise puhul seda kooki jälle pakkuda :-)
ps. kas ma homseks oma kolmanda leivavormi ka tagasi saaksin?
vat seda viimast kommentaari mina ei usu - ma rohkem sellest parteist, et kui miski maitseb nagu sidrun siis olgugi sidrun mitte sidrunimaitseline y-toiduaine
aga imeilusaid ootame huviga ja pikisilmi :-)

iida ütles ...

Muig. Oled proovinud muidu?
Homseks on võimalik tagasi saada. Tulen homme hommikul hetkeks läbi enne kooli. Reedet aga ei oska lubada, ehk ema toob mulle koju siis selle, sest kell 12 hakkab koosolek viimsis ja olen seal kuni kella kaheni öösel, sest üritus on.

Eveli ütles ...

millist cream cheese sa kasutad?

Pille ütles ...

Mina ei võta ühtegi süüd endale, aga muidugi olen meelitatud, et kook meeldib :P

Liis ütles ...

mina kasutan seda kõige rasvasemat Philadelphiat - et ikka täislaks oleks :-)

Triin ütles ...

kas pm kohupiim ka ajaks asja ära?

Liis ütles ...

vat kes kõik soovivad kilosid koguda!
Aga seda kohupiima ei oska kommenteerida - pead Pillelt küsima.

her ütles ...

Kui siin juba koogitellimiseks läheb, ma telliks ka natuke selleks puhuks kui me külla tuleme.
Ja Liis, vihjeks, see külm punane supp (gazpacho või misiganesasi), mida ma ükskord kevadel teie pool sain, oli ka täiesti super. :))

Triin ütles ...

No minu loogika oli, et kuna ingliskeelses maailmas kohupiima eraldi ei tunta, siis see peakski pm sama asi olema ju. Ja kohupiimaga tuleb vähem kilosid :P

Pille ütles ...

Kohupiim ei "hangu" sellisel moel kohe kindlasti mitte, nii et sel juhul prooviks ikka pigem rasvase toorjuustuga.
Kui seda aga ei taha, siis segaks veidi želatiini hulka (nt sidrunimahlas lahustatud).
Kohupiimal ja toorjuustul on ikka päris suur vahe sees kulinaarses mõttes. Mõnedes kohtades annab tõesti asendada, aga paljudes kohtades mitte :)

Triin ütles ...

Aitäh asjaliku nõuande eest Pille! Lähen ostan siiski toorjuustu siis :P Kilod, kogunege!

Eveli ütles ...

no meil jäi kook vedel mis vedel...kohalikust parimast poest kättesaadav saksa frischkäse ilmselt ei toimi sarnaselt kui philadelphia. maitse oli nämm nämm, tõsi-tõsi.

Triin ütles ...

Nonii homme vaatab, mis minu kokandusfiaskost sai. Mõtlesin katsetada siiski rasvase kohupiimakreemi ja želatiiniga- no viimasest sai ämblikuvõrk ja enamuse korjasin välja. Väherasvane kook tuli juba seetõttu, et kolmandik vahkoorest pistis tööpinnalt plagama... Homme proovime siis tulemust!

Triin ütles ...

9 protsendine kohupiimakreem ajab asja ilusti ära ja želatiini pole vaja ;) Vähemalt lõpptulemus oli meeliülendav ;)