kolmapäev, 29. september 2010

Emili kolm

Kõigepealt tuhat vabandust, et juba kümme päeva tagasi toimunud suursündmus alles nüüd kajastamist leiab. Vahepeal ei olnud mahti ja siis oli vaim (ei, mitte hobune)läinud ning kurvastusega tuleb ka tõdeda, et peomöllus ununes pildistamine pea sootuks ning väga häid kaadreid meil paraku pakkuda ei ole. 

Kui Emili eelmisel õhtul kaheaastasena magama läks, ei aimanudki ta, et allkorrusel asusid tööle vaprad päkapikud ning rügasid poole ööni, et kolmesena ärgates, saaks Emili juba ise oma tuttuues köögis hommikuputru ja - kohvi valmistada. Köök, tuleb tunnistada, on äraütlemata ilus, sobib täpselt emme köögi kõrvale. Ainult on veel sada korda stiilsem kui viimane. Emilile meeldis kingitus muidugi väga ning iga päev valmib seal järjest uusi ja uusi hõrgutisi. Üleeile näiteks küpsetati leiba, kusjuures kõik koostisosad olid ilusti paigas ( pandi isegi "juurutist" ja puha). Joonatan saab paraku Emili köögis rahus toimetamas käia ainult siis kui perenaine ise on lasteaias, sest muul ajal kuuleb ta juba köögile lähenedes, et ahjuuks on kuum ja näpud võivad sahtli vahele jääda. 

Sünnipäeva tähistasime aga kohe kahe peoga. Õigel päeval käisid sugulased ning päev hiljem täitus maja lastega (ning nende vanematega). Väike peoperenaine oli igati ülesannete kõrgusel ning pidas väsitava nädalavahetuse ilusti vastu. Ülemisel pildil tassib Emili tädi Leenalt ja vanaema Lembelt saadud Euroopa kaarti, mis hiljem Emili toa seinale sai pandud ning kus Emili esimese asjana alati Brüsselit käib näitamas. Emili nimelt teab, et seal elavad onutütred Merilin ja Eliise ning kevadel minnakse lennukiga neile külla. 

Lisaks korvikestele sai ka Emili kohupiimakreemiga täidetud. 

Kolm kõva meest! Issi tsillimas koos Joonatani ning tema sõbra Hubertiga. 

Lisaks köögile ja maakaardile sai Emili kingituseks veel soolalambi, kaks kleiti, lilla kostüümi, mõned raamatud, Lotte loto, puzzle, mängunõud ja mikrofoni. Suur aitäh kõigile õnnesoovide ja kingituste eest. 
Sellest, milline see kolmene Emili täpsemalt ka on juba mõne aja pärast.

1 kommentaar:

Triin ütles ...

Palju õnne tagantjärele ka lõunamaalt.