neljapäev, 20. jaanuar 2011

Aruanne vol.1 - Joonatan


Emmel on siin vahepeal kiireks läinud - koolitab ennast ja korraldab koolitust - seetõttu on blogipidamine pisut soiku jäänud. Vabandame!
Esmalt ütleme teretulemast uutele blogisõpradele. Eelmine nädal oli selles osas kohe eriti viljakas. Kolmapäeval korraldas väike Kertu endale äärmiselt stambivaba sündimise ning laupäeval väljus pakendist väike Aksel. Loodetavasti on Riho ja Nora Adeele suurte lastena igati ülesannete kõrgusel. Emilipoolne käitumisjuhis neile on igatahes, et monopoliseerida tuleb see lapsevanem, kes ei tööta 24/7 piimaandjana.
Edasi paar sõna Joonatanist. Aastavahetusele järgnenud mõnenädalane hingetõmbeaeg on selleks korraks möödas ning paar purihambaid taas hakkama pandud. Selleks puhuks on taaskord masinasse lükatud kauamängiv "Nutt ja hala", kust siis shuffle meetodil esitatakse erinevaid helipalu. Väga popp on laul pealkirjaga "Vaikne vigin", kuid ürpis tihti võib kuulata ka rockhitti "Röögin nagu jaksan". Eelmisel korral kulus hammastel kasvamiseks ca 2 nädalat, me pole veel matnud (asjatut)lootust, et seekord saab ehk üritusega kiiremini ühelepoole. Eks näis!
Ühtlasi on Joonatan alustanud ka vaikset üleminekut beebidekeelelt eestikeele sugemetaga pudikeelele. Sõnavaras on kindla koha leidnud väikelaste tüüpväljendid -
daa-daa (esitatakse käelehvitamisega kellegi ära minekul, iseenda tuttuminekul, kuid ka ilmse vihjena liiga pikalt passima jäänud külalistele, viimasel juhul kui vihjest aru ei saada võib järgneda "puust ja punaseks" lüke külalise jalavarjude kohaletoomise näol).
emme - tuleb esitamise väga harva ja ikka viimases hädas, kuid sisu tundub olevat sama mis eesti keeles
aitäh - väga ilmekalt ning täiesti õigel kohal, pea alati kui Joonatan midagi talle pakutavat vastu võtab. Annab vanematele võimaluse jätta oma lapsest eriti viisaka ja hästikasvatatud poisi muljet.
prrrrr - kõik autod, kärud, traktorid jmv. Ühesõnaga kõik millel rattad all. Oleks tädil rattad all, oleks tädi ka prrr.
ättt - kõik, millel ei ole rattaid all
tädi - tädi Leena kohta.
ädišš - tiss
mämm-määmm-mämm - mis te passite, hakake juba lauda katma!
amp - tähendab endiselt lampi, kuid ka kõiki teisi valgusallikaid
Üldiselt ei ole Joonatan pika jutu mees ning panustab rohkem tegutsemisele.
Juba on märgata ka, et poiss saab eesti keelsest tekstist aru. Tavaliste titelõbustustega pealelendajad stiilis, kus on pall ja too klots saadetakse küll enamasti pikalt ning jätkatakse külma rahuga poolelijäänud tegevust, kuid sageli kuuldud väljend "Ei tohi!" on juba täiesti omandatud. See tähendab Joonatani meelest nimelt, et "Oi kui vahvat asja sa Joonatan teed. Palun tee veel nii ning ära lase ennast jumala eest segada ei pahandavast hääletoonist ega füüsilisest eemaldamisest!".
Vabal ajal on Joonatan aga tõeline päikesepoiss ning kaasinimestega suheldes vana flirt ise. Naeratus on suur nagu irvikkassil ning selle osaliseks saavad kõik, kes talle otsa vaatavad. Põhiliseks hobiks on endiselt kõikvõimalikesse ja võimatutesse kohtadesse ronimine, mida saadab püüd pea ees allahüppamise teel iseendale kehavigastusi tekitada. Täna näiteks heitis ta ennast üle diivani käetoe ning tema õnn, et tädi Leena oli õigel ajal õiges kohas ning sai viimasel hetkel poisi jalast kinni ning Joonatan jäi nagu filmis peaalaspidi kõikuma.
Veel on väikemees kibe käsi solvumises ning oh seda lärmi ja pisikeste jalgade trampimist, kui miski käest võetakse või mõnele ronimisplaanile kriips peale tõmmatakse.
Ning lõpetuseks ∈⊗∍↑¤♡ℑ✮Ψ❡ (räme sõim serbohorvaadi keeles), millega emme võtab kokku Joonatani käitumise ajal, mil enamik eestimaalastest magusasti magab, sest emakeelset trükimusta poisi uneharjumused paraku ei kannata.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Ma annan Nora Adeelele Emili soovitused edasi. Ja kas Joonatan on tõesti nii kehva magaja?

Meil seisab ees suuroperatsioon "Harjutame Nora oma uues voodis magama". Uus voodi saabub järgmise nädala alguses ja seni magab meie kaisus. Oma beebivoodis ta tegelikult täitsa magas, aga poole öö ajal kolis alati meile. Nüüd tahaks muidugi Aksli kaisus magada, aga pisivenna turvalisuse huvides me seda lubada ei saa ja üldse tahaks tegelikult ikka kahekesi suures voodis olla :)

Nii et soovige meile edu. Teile ka muidugi :)

Liis ütles ...

Aitäh!

Väike soovitus, et kui võimalik lükake uue voodi asja Noral nõks edasi, sest muidu ta võib oma väikses peas teha 1+1 ehk seostada selle venne tulekuga ning siis võib asi lõppeda päris karmi armukadedushooga, mis kestab ja kestab ja kestab.
Meil on nüüd juba üle aasta "tore" magamissüsteem - Emili oma toas oma voodis, Joonatan meie toas minu kaisus (mingi osa ööst ka oma voodis) ning Allan :-) Emili toas madratsil.
Me kogume jõudu, et võtta ette Joonatani öisest söömisest võõrutamine ning oma voodisse kolimine, kuid ta karjub lihtsalt nii kõvasti, et ma ei suuda seda kuulata. Pean ilmselt endale kõrvatropid alustuseks paigaldama. Hetkel jah on meie ööd üks lõputu "beebi" imetamine ja küljekeeramine.

iida ütles ...

"Oleks tädil rattad, oleks tädi ka prrr" - :D
Seni on tädi "tädi." (: