reede, 18. märts 2011

Emili kolm ja pool

Emili sai kolm ja pool aastat vanaks ja kuigi me seni ei ole selliste mittepärissünnipäevade puhul suured tähistajad olnud, otsustasid emme ja Emili sel korral kohe päris torti teha. Tädi Anni ütles selle kohta muidugi tabavalt, et põhjuse leiab alati. Retsepti võtsime Nami-Nami kokaraamatust. Siinkohal kasutame juhust, et edastada Pillele juba ammu keelel olnud kiidusõnad - see on üks äraütlemata hea kokaraamat. Me oleme sealt ikka juba õige mitu lemmikut leidnud, näiteks neid väikseid tuunikala omlette oleme vist küll juba pea kümme korda teinud. Aga tulles tagasi tordi juurde, siis aluseks võtsime Printsessitordi retsepti, kuid noore daami ettekirjutus nõudis, et tort peab roosa olema ning nii me seda martsipani siin kuivatatud vaarikatega värvisimegi. See oli üldse esimene kord, kus emme martsipanikattega torti tegi ning tulemus jäi täitsa rahuldav. Nagu pildil näha siis tordimeistrid ise on igatahes rahul.
Külalised kutsusime endile ka - Kutt Kaareli ja Hella Mia koos nende emmega.

Kui kahepeale on väljakäia 4 last vanustega 3,5; 2; 1,4 ja 7kuud siis ei ole veel nii, et emad joovad kohvi ja lapsed mängivad. Sellistes vanustes lapsed teatavasti mängivad igaüks oma mängu. Hiljem küll selgus, et siiski on üks mäng, mida kolm vanemat last on nõus kõik koos ja kohe tükk aega mängima, kuid sellest edaspidi. Ülemisel pildil tegutseb lasteaednikuna tädi Eveli ning kasutusel on hindamatud mänguasjad ehk pokkerizetoonid. Juhime siinkohal tähelepanu ka äsja 7kuuseks saanud Hellale, kes nagu pildilt näha istub (lastearstile kohe rahustuseks, et ta ise läheb istuma) ning ühtlasi ka käputab, olles ise samas kaalus, mis Joonatan. Respekt!
Igatahes, kui kodus oli juba piisavalt lastega mürgeldatud, tekkis emmedel "hiilgav" plaan võtta kõik neli järeltulijat kaasa ning minna riideid shoppama. Tegemist ei olnud küll tavalise poega vaid sellise kinnise salongi tüüpi kohaga (www.amaranthrose.eu). Õnneks oli selles kohas ka omalaadne lastemängutuba ehk kitsas ja tühi koridor, kus siis kolm vanemat tegelast kümnete minutite kaupa itsitades edasi- tagasi jooksid, kuni kõigil oli keel vestil ja kõvematel meestel ka pea otsas märg. Hella aga istus keset salongi, imetles järjest uusi riideid proovivaid emmesid ning oli lihtsalt ilus. Ostud said igal juhul tehtud ning kogu salongi sisustus jäi laste pingutustele vaatamata ka terveks.

1 kommentaar:

Eveli ütles ...

muhe reps - nii arvab paps