esmaspäev, 7. märts 2011

Vesteid ja vestlusi

Emili meil siin vahel istub ja unistab: Ma tahaksin, et Joonatan oleks juba nii suur, et ütleks: "Tule minuga mängima, Emili!" Joonatan aga ütleb reeglina ikka "ätt", "brr" või "äää" ning Emilil ei jäägi muud üle kui samaga vastata, siis vähemalt tekib tunne, et saadakse teineteisest aru. Laste lemmikmäng käib nii, et istuvad mõlemad laua taga (reeglina mängitakse seda mängu söögi ajal) ning siis Joonatan ajab suu hästi lahti ning hüüab täiest kõrist "äääääääää" ning siis Emili vastab samaga, järgneb homeeriline naer kahel kõril ning nii 10x järjest.
Aga ega Emili alla ei anna, ta ikka igapäev üritab Joonataniga inimkeeles vestelda. Ükspäev esitas ta Joonatanile näiteks sellise eksistentsiaalse küsimuse:
Joonatan, kas sa hakkad ka taevas ingliks, kui sa vanaks saad ja ära surud?
Täpsuse huvides olgu ära mainitud, et Joonatan jäi vastuse võlgu. See ingliks hakkamise teema tuleneb Pipi laulust, aga seda, et vanad inimesed ühel hetkel ära surevad teab Emili hästi. Jõulude ajal vanavanaema Lindal külas käies teatas Emili, et vanaema Linda sureb ka varsti ära. Esimesest ehmatusest ülesaanuna, küsis emme, et kust Emili seda võtab ning laps teatas otseloomulikult, et aga ta on ju nii vana. Õnneks Emilil jätkus taktitunnet ja ta jagas oma ettekuulutust vanematega koduteel ja mitte vanaema Linda kuuldes.
Lisaks huvitavatele jututeemadele on lisandunud ka "huvitavaid" väljendeid. Täna näiteks teatas joonistada üritav Emili värvipliiatseid laua alla loopivale Joonatanile kõva ja selge häälega "Kulat küll, Joonatan!" Mainigem veel, et antud intsident leidis aset keset avalikku mängutuba ning emmel läks oma järglasi vaadates kohe süda soojaks. Seda, kust antud väljend on omandatud ei ole tarvis kaugelt otsida. Usutavasti on Emili seda emme suust ikka korduvalt ja korduvalt kuulnud. Tuleb ilmselt kodus k-kassa sisse seada, ega keegi peale emme ilmselt vaeseks ei jääks, sest issi meil ei vannu, Emili sai ka nüüd teada, et nii ei ole ilus öelda ning Joonatan vannub endiselt serbo-horvaadi keeles.

Kommentaare ei ole: