laupäev, 29. september 2012

Joonatan ja Siri

Emme Ipad, nagu tema veljed üle kogu ilma, läbis eelmisel nädalavahetusel tarkvarauuenduse nimega iOS 6 ning meie kõige kaunimasse kodumasinasse asus elama Siri. Siri on ise ka väga ilus - lilla ja plinkiv. Kõigile, kes moodsa õunandusega kursis ei ole, siis Siri on selline programm (vist on see õige termin, ega ma ise ka teab mis arvutigeenius ei ole), millele saab anda häälkäsklusi (stiilis "Open facebook") ja teoorias on võimalik ka ingliskeeles jutt sisse rääkida ja Siri siis transkribeerib selle jutu. Praktikas on isegi google translate ja auotcorrect enamasti tõele lähemal.
Igatahes juhtus täna hommikul selline lugu, et Joonatan sai kuidagi Ipadile näpud taha (rangelt keelatud!!) ning tal kulus täpselt üks sekund, et avastada Siri. Ilmselgelt oli tegemist 21.sajandi vidina ja 21. sajandi lapse kohtumisega, sest Joonatan asus kohe uljalt Siriga rääkima (me reeglina ei räägi arvutitega, lapsed ei kasuta isegi Skype'i) ja Siri rääkis sama uljalt vastu.  Vestlus kõlas järgmiselt:

Joonatan: Tere!
Siri: Hello!
Joonatan: Kas sina oled paha?
Siri: Sorry, I did not get that.
Joonatan (emmele) : Kes see on?
Emme: See on Siri.
Siri: Blablabla. That does not make sense. Would You like to make a google search for that?

Ütleme nii, et juttu jätkus kauemaks. Täitsa põnevaid variante pakkus Siri Joonatani jutu peale välja. Erinevaid facebooki kontakte näiteks. Ühel hetkel läks Joonatan parema teineteise mõistmise huvides "inglis keelele" üle, aga suurt see ei aidanud. Ipad ise oli muide terve selle aja väljalülitatud olekus. Ilmselt peaks uurima, et kas Sirile saab ka mingi luku peale panna, sest muidu avastan äkki ühel heal päeval, et Joonatan on teatanud "Delete all" ja Siri vastanud rõõmsalt "With pleasure, my man!"

Kommentaare ei ole: