esmaspäev, 29. november 2010

Soo

Tundub, et meil elab siin mõnes toanurgas see sama Soo, kes Lotte multikas jalanõusid kogus. 
Esmalt läksid kaduma issi peokingad (no ikka need pulmadeks ostetud ning paar korda smokiga kantud kallid, mitte tavalised peopastlad). Seejärel issi tutikad talvesaapad (neid jah ei oldud kordagi jalga saanud, sest said Eccost soodukaga järgmiseks talveks ette ostetud). Otsisime, otsisime aga ei midagi. Meil kappe ja panipaiku suht napilt nii, et väga kaua ei olnud vaja otsida. Tegime siis järelduse, et juu sai mingil remondi hetkel keldrisse hoiule viidud ning sealt need siis ilmselt ära varastatigi. Emmele andis see kõik muidugi kuldaväärt põhjuse kuudepikkuseks tänitamiseks teemal, et no kas oli tarvis siis selliseid asju keldrisse viia. Emmele nimelt käib juba ammu närvidele issi komme kõiki asju keldrisse "eest ära" tassida, mistõttu alati kui midagi tarvis läheb, selgub, et see ese on keldris. Keldrivõtit emmel aga ei ole, sest mismoodi sa lähed keset päeva keldrisse, kuhu pääseb õuest ümber maja. Hetkel eeldaks see näiteks iseendale ja Joonatanile talveriiete installeerimist ning keldriukse lahti kaevamist. Ei, aitäh!
Aga tulles tagasi Soo juurde... nüüd siis selgus, et nagu tina tuhka on kadunud nr. 23 talvesaapad, mida Emili paar talve tagasi kandis ning mis sel talvel Joonatanile kandimiseks olid mõeldud.  Kuna on üsna kindel, et neid keldrisse ei viidud, tundub olukord eriliselt müstiline. Kõige rohkem on kahju Joonatanist, sest ilm on juba selline, et nõuab villast sokki saapa sisse aga hetkel kantavad jalavarjud sokki enam paraku ei mahuta. 
Seega, kallid sõbrad,  ega me äkki ei ole kellelegi teist laenanud nr. 23 musti Ecco talvesaapaid?? (vihjeks siis, et laps kellele võisime laenata peaks olema Emilist noorem ja Joonatanist vanem :-)).
Ega kellelgi ei ole kodus seismas nr. 23 talvesaapaid ( eriti hea oleks kui ei oleks roosad)? Me laenaksime 5ks kuuks või seniks kuni meie omad välja ilmuvad.
Kallid vanavanemad - äkki vaatate oma kodus ka selle pilguga ringi, et ega me äkki teile pole neid üle-eelmisel kevadel unustanud.
Kui keegi Lottet, Pipot, Oskarit ja Klausi lendamas peaks nägema, siis saadke siia. Las organiseerivad meie kadunud jalavarjud meile tagasi.

3 kommentaari:

Merike ütles ...

Mul oleks laenata nr 24 punased kõrgema säärega Pipi saapad. Tüdrukute omad küll, aga ei ole roosad ja on mõnusalt kärtsudega.

Liis ütles ...

Ma kardan, et 24 on talle veel liiga suured. Kui vanalt Nora neid kandma hakkas?

Merike ütles ...

1,5 aastaselt. Eks need olid alguses varuga, et villane sokk sisse mahuks. Kuna Noral jalg ei kasvanud, siis teenisid saapad teda kaks hooaega. Anna teada, kas soovid neid. Võtan homme linna kaasa.