pühapäev, 3. jaanuar 2010

Kahene keelekõrv

Täna hommikul pandi emme ikka täiega paika.

Emili: Lund sajab!
Emme: Sajab jah. Eile ka sajas.
Emili: Sadas mitte sajas. Emme ütles sajas. 

Veidi hiljem lauataga hommikuputru oodates teatas Emili ootamatult:
Täna on Emili hea laps. Ei vaidle, ei karju, ei nuta!
Ootame huviga kas tõesti saab selline päev olema - tuleb tunnistada, et seda on väga raske uskuda. 

Aga Joonatanil oli ainsana meeles, et kell 10.30 tuleb Vabadussõjas langenute mälestuseks minut aega paigal püsida. Püsis kohe nii paigal, et uni tuli peale ning seda kõige ootamatumas kohas - köögi tööpinnal valmiva hommikusöögi kõrval.

Pärast aga kasutasime juhust ning käisime kolmekesi kohvikus (lahke tädi Leena valvas samal ajal kodus rõdul magavat Joonatani). Emme ja Emili käisid viimati kohvikus kaks kuud tagasi, sest kuhu sa kahe lapsega keset gripihooaega ikka trügid. 

Üldse on meil välja pakkuda hea ja järeleproovitud kokkuhoiu meetod - saage kaks last, kelle vanusevahe jääb kahe aasta kanti. Kui teil on kodus üks imik ja üks kahe-aastane, kellel võib kõige ootamatumal hetkel katus sõitma minna (kuigi meile on vist isegi suhteliselt mõistlik eksemplar sattunud, kes senise karjääri jooksul on avalikus kohas põrandal vääneldes lärmanud täpselt ühe korra), siis ainus koht kuhu te päeva jooksul jõuate ja kuhu nende kahega olete vabatahtlikult nõus minema on park või mänguväljak  ja viimased on teadagi tasuta. Nii oletegi olukorras, kus nädalate kaupa ei kulu sentigi ning ühtlasi langevad ka kulutused toidule, sest nimekiri näpus toidupoodi väisav meesisend jätab sinna ikka hulka väiksema summa kui fantaasial lennata laskev koduperenaine. Isegi kui mõni õhtu laste kõrvalt poodi jõuaks, ei oleks seal eriti mõtet kulutada, sest endiselt on säilinud lootus, et raseduse ajal lisandunud kilod ka sel korral lõpuks taas lahkuda otsustavad ning seetõttu tundub hetkel ka garderoobi täiendamine mõttetu. Ühesõnaga see, kes ütles, et lastesaamine on kallis lõbu, oli ilmselt seesama lastetu vend, kes arvas, et lapsesuu ei valeta. Hulka tõesem on mõttetera, et kui kahe-aastase jutust veerendit usud, oled poolega petta saanud.

3 kommentaari:

her ütles ...

http://www.youtube.com/watch?v=1vxXg3auFmM&feature=related

minu meelest üsna Joonatani moodi. :)

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles ...

See jutt tulevasest kokkuhoiust on ju väga positiivne. Küllap siia juurde käib ka tasuta trenn kahe lapse + enda õueriietsse toppimisel nii et higi voolab ojadena...

Eva, kohevarsti kahe lapse omanik, kelle vanusevahe täpselt kaks aastat