pühapäev, 27. detsember 2009

Jõulud

Jõuludele eelnes meil veel issi talvepuhkus ning järgneb väike ülevaade sellest, mida me pühade eel ja ajal ettevõtsime. 

Emili ja Brüsselist pühadeks Eestisse saabunud onutütar Merilin joonistamas.

Naljaninad nukuteatris. Ülejäänud meie pere ninad aga tegid samal ajal kodus nalja.

Tädi Leena ja Emili raekoja platsis kuuse all. Ühtlasi võib imetleda ka Emili uut talvevarustust.

Päris jõulupühad veetsime me Viljandis, kus tegime alustuseks perega emme vanas kodulinnas pisemat sorti tiiru. Lumme mattuv väikelinn loob hoopis paremini jõulumeeleolu, kui Tallinna kesklinn. Pildil teeb Emili Joonatanile suurt hoogu ning issi kontrollib, et hoog liiga suureks ei läheks.

Väike jalutaja ja talvine maasikas.

Et issil ikka põnev oleks, otsustas Emili tema vaatevälja mõnevõrra piirata.

Viimase osa jalutuskäigust läbis Emili emme seljas magades. Kuna Emili leidis, et tema tahab just emme ja mitte issi selga ja jalatsipood, kuhu olime plaaninud Emilile susse ostma minna asus vaid 10 minuti kaugusel, siis arvas, et nii võib küll. Paraku lasi aga Emili kohe silma looja ning vaene emme tassis magavat kahe-aastast oma 1,5 tundi. Viljandi aga ei ole mitte Tallinn, vaid asub teatavasti Sakala kõrgustikul ning seetõttu sai emme mägedest üles ja alla ronides ikka korraliku koormuse. 

Selle talve esimene kelgutamine. 

Meie ehitasime! Tegelikult issi ja tädi Inna ikka aitasid ka.

Vanaisa Jaak ja Merilin ehivad kuuske...

ja Emili aitab ka.

Noored moosekandid onu Mihkli klaverimängu saatel musitseerimas.

Vanaisa Jaak ja jõuluõhtuks üleslöödud tüdrukud.

Kõik ootamas jõulurooga (Emili ootas jõulurooga väga, sest haldjad ju sõid seda). Oli tõeliselt maitsev, iseäranis vanaema Lembe enda tehtud verivorstid. Joonatan andis ka oma panuse jõulusöömaaja õnnestumisse ning hetk peale antud foto tegemist otsustas noormees diivanile kõhutama minna, kus lasi koheselt ka silma looja ning virgus taas kui kõigil teistel olid kõhud täis. Tavaliselt noormees niimoodi omaette ja omaalgatuslikult ei põõna. 

Haldjaneiu kuuse all. On ikka ilus tüdruk ( ilus kukuk nagu Emili ütleb) küll, kui nägu puhtaks pesta, juuksed ära kammida, patsid pähe teha ning kleit selga panna. Punased kingakesed on kirsiks tordil. Järgmiste jõulude ajal lubame endale jälle seda lõbu :-).

Emme ja Joonatan esinevad Jõuluvanale luuletusega. Tegemist on ühtlasi ka peitepildiga "Leia pildilt beebi".

Jou Mehed! Issi, tema süles Joonatan ja viimase süles Jõuluvanalt saadud Poo ( Emili ristis tegelase Pooks, sest see olla teletups Po moodi)

Noored daamid koos oma uute hobustega (aitähh Berit ja Gunnar) torti söömas.

Teisel jõulupühal sõitsime Tartusse sealsetele vanavanematele külla. Pildil onutütar Eliise ( ka tema elab vabal ajal Brüsselis), Joonatan ja Emili

Kommentaare ei ole: