teisipäev, 29. detsember 2009

Mis laul on?


Nüüd lugejatele mõistatusmäng. Järgneb Emili tehtud sisukokkuvõte ühele tuntud laulule, mida emme talle unelauluks laulda tavatseb.

Poiss läks koos koeraga lammastega karjamaale. Siis istus maha ja tegi endale pilli ning hakkas seda puhuma. Üks hästi ilus tüdruk tuli teda kuulama. Tüdrukul oli kleit seljas ja kiisu kaasas. 

Tegelikult on hästi vahva kui Emili laule ise ümberjutustab või peale laulu laulmist küsib, et mis laulus toimus. Selgus, et tal on need laulud ikka detailideni peas, sest ümberjutustuses ei pääse jutustaja sugugi lühikokkuvõttega vaid pinnitakse seni, kuni iga detail on ära mainitud. 
Viimase aja konkurentsitu lemmik on Haldjate jõuluöö. Eile avastasin, et Emili on seda temaatikat ise edasiarendanud ning haldjatele veel terve rea lisategevusi väljamõelnud ning ühtlasti jutustas ta ka pikalt, mis haldjatel seljas oli. 
Teised viimaseaja hitid:
Piimaauto laul (Piimaauto sõidab piimapoodi)
Põdra maja
Tihase laul ( tihase tukkuma laulis tuul)
Linna laul (ema kui mina kord suureks saan)
Kutsu laul ( see on meie endi leiutis)
Kiisu laul ( Üks kiisu läks kõndima)
Õnneks on repertuaarist maas Ernesaksa Rongisõit, sest sellest oli vanematel ikka täiega siiber, ilmselt esitasime seda iga jumala õhtu kuskil pool aastat järjest.
Beebiikka on jäänud ka Karumõmmi unelaul

Aega- ajalt esineb ka teisi laule ning mulle tundub, et laps saab osa ka tudengite repertuaarist ja muudest joomalauludest, sest Emili voodikõrvale on ilmunud korp! Rotalia laulik. Viimasel ajal on meil nimelt põhiliseks magamapanijaks ja seega ka laulumeheks issi.

1 kommentaar:

Minu kasvamine ütles ...

Mina pakun selleks lauluks ühe oma lemmikhittidest "Kuts läks karja"