kolmapäev, 16. detsember 2009

Juhe koos

Emilil on nohu juba alates pühapäevast, Joonatanil alates eilsest. Nohused lapsed pluss krõbe talveilm tähendab paraku seda, et emme vaatab kogu seda lumist ilu juba pool nädalat läbi klaasi. Lisaks sellele on üks meie seast viimastel kuudel vaidluskunsti lihvinud täiuslikkuseni ning tüüpvestlused näevad välja järgmised:


L: Emili, lõunaune aeg on

E: Ei ole.

L: On küll, hakkame tuttu sättima.

E. Ei

L: Emili sul on nohu, nohuga tuleb magada, siis saab kiiremini terveks.

E Eminil  ei ole nohu.

L: Oeh.. Emili palun ära vaidle.

E: Vaidlen küll

L: Emme ei taha sinuga vaielda

E: Tahab

L: Nüüd lähed sa igatahes tuttu.

E: Emini ei taha tekki

L; Aga sa oled haige ja magades peab tekk olema, muidu sul hakkab külm

E: Ei hakka

L: Emili, kui sa terveks ei saa, siis me ei saagi jõuludeks Viljandisse ja Tartusse minna.

E: Saame

L: Haigena ei minda külla, istutakse kodus

E: Minnakse küll

L; Emili palun ära enam vaidle

E: Emini tahab vaielda

jne.jne


Nüüd kujutage analoogset kahekõne ette veel ligi 20 korda päeva jooksul, kõikvõimalikel teemadel - meie pere klassika oli 5 minutit arutelu selle üle, kas Emilil on püksid jalas (Emili arvamus) või mitte (Emme tagasihoidlik seisukoht). Lisage sellele nohust tingitud tavalisest viletsam tuju ning kõigele sellele sekundeerimas viienädalane jõmm, kes ka just iga päev rõõmurull ei ole ning te saategi teada, milline tore päev emmel täna oli. Mõni ime, et õhtuks on juhe totaalselt koos ning Politseiakadeemia 6 tundub täiesti sobiliku kvaliteetmeelelahutusena.

Kõige krooniks toimuvad just sel nädalal kõik viis jõulupidu, kuhu Emilil oli plaanis minna ning mille tarbeks uued punased kingadki sai poest toodud. Võite ise pakkuda, kas meie jõlgume mööda pidusid või passime kodus, nuuskame ja käime üksteisele närvidele. 

3 kommentaari:

Eveli ütles ...

mõtle nüüd ennast 3 aastat edasi - mõnuga ilmselt mõtled sellele ajale ning itsitad kõige üle.

elu on lill.

suurte toetavate mõtetega nõost :)

Liis ütles ...

Liisike, Sinu jutukesi on nii armas lugeda. Nii tuttav kõik, Matilda veidi küll Emilist vanem, aga noh samad asjad. Ta oli ka nüüd üle nädala kodus lasteaiast ja pisem ka köhis ja noh täisvärk ikka - kolm tundi paned last magama ja lõpuks otsustad, et ok, nüüd on aeg üles tõusta, mille peale ilmse rahuloluga väidetakse, et vahepeal on ka magatud (loe: emmet närvi aetud). Muuseas, Lindal olid ka sünnist saati gaasid, ma arvan 2.kuu keskel lõppesid. Tegin ka imetrikke, kuid lõpuks lihtsalt harjusin, et viimane söömine õhtul tipneb poole tunni kisaga ja siis sai rahulikult ööunne jääda.

Liis ütles ...

Ja kui närvide rahustamiseks võid vaadata nt ka filmi Hangover (Pohmakas). Ma naersin küll päris palju. PÖFFi väärtfilmiga pole tegemist:)